Finansiering genom fakturaköp

• Sälj dina fakturor och din kreditrisk – få betalt inom 24 h
• Sälj dina fakturor i efterhand – Fakturaköp Flex
Schyssta priser – baserat på kundens kreditvärdighet och betalningshistorik
Fakturaköp


Med Waya fakturaköp kan du sälja alla dina fakturor, lämna över kreditrisken helt och hållet till någon annan och få betalt redan dagen efter. Du stärker likviditeten i bolaget och kan investera snabbare vilket ökar dina chanser att kunna tjäna pengar. Ibland är enda sättet att kunna åta sig stora nya projekt att säkerställa en löpande finansiering. Fakturorna hanteras i ditt nuvarande affärssystem och går genom Waya samtidigt som vår bankpartner står för fakturaköpslikviden. Unikt för Waya och vår tjänst för att köpa fakturor är att vi känner till din och kundens relation, det vill säga betalningshistoriken bakåt i tiden. Det gör att vi erbjuder schysst prissättning av era utställda fakturor. En kund som har betalar bra historiskt sätt kan bli billigare att sälja fakturor för även om kreditrisken är lite högre. Om kunden däremot har bra kreditvärdighet men är dålig på att sköta sina betalningar kan det påverka och göra det dyrare att sälja fakturorna. Schyssta priser, helt enkelt.Med tjänsten fakturaköp säljer du alla fakturor löpande och får betalt dagen efter de är utställda.


Fakturaköp Flex

Var efterklok och välj i efterhand vilken faktura som ska säljas

Om du bara behöver sälja enstaka fakturor när likviditeten måsta stärkas kortsiktigt kan vår tjänst fakturaköp flex vara ett bra alternativ. Alla dina fakturor hanteras i ditt affärssystem genom oss på Waya vilket gör att vi deducerar, verifierar och godkänner fakturorna för att säljas direkt när du skapar dem. När väl en faktura är utställd har du ett par dagar på dig att bestämma dig för om den ska säljas eller inte. Var efterklok och sälj de fakturor som behöver säljas. Det är vi ensamma på marknaden om att erbjuda!


Så kommer du igång med Fakturaköpstjänsterna från Waya

1


Kontakta oss på Waya och berätta att du vill veta mer om fakturaköp

2

Vi berättar mer om vad det innebär att anlita oss för fakturaköp eller fakturaköp flex. Vill du ta del av tjänsterna tecknar vi ett separat avtal för fakturaköp. Välj mellan att återkommande sälja alla fakturor eller bara enstaka genom tjänsten fakturaköp flex.

3

Vi på Waya Finance & Technology hjälper dig att aktivera fakturaköp i ditt affärssystem. Ansökningsprocessen brukar ta några dagar och förberedes bäst genom att ta fram följande dokument för själva kreditansökan:


Oreviderad resultatrapport, så långt som bokfört
• Oreviderad balansrapport, så långt som bokfört
• Leverantörsreskontra
• Kundreskontrav

4

När allt är klart fakturerar du som vanligt, resten sköts på autopilot.


Kontakta oss för att komma igång med fakturaköp idag!

Fyll i vår intresseanmälan nedan för att får mer information om fakturaköp eller kontakta oss på 010-330 20 88.

Visma Vet Manager Fortnox Lexly Lowell SEB Webhallen Aspia Hemnet